Comprehension/ Passage
The primary purpose of paragraph 3 is to
Answer: explain Miss Nightingale's main concerns
Explanation: While the other options may be partially correct, the primary purpose of paragraph 3 is to explain Miss Nightingale's concerns about the conditions in the army hospitals. The other options are more focused on specific aspects of her concerns.
Ai এর মাধ্যমে
১০ লক্ষ+ প্রশ্ন ডাটাবেজ
প্র্যাকটিস এর মাধ্যমে নিজেকে তৈরি করে ফেলো
উত্তর দিবে তোমার বই থেকে ও তোমার মত করে।
সারা দেশের শিক্ষার্থীদের মধ্যে নিজের অবস্থান যাচাই
According to the passage, viruses can ———.
In which of the following works do you come across the character of Jerry?
A coral reef is a flower garden of stone, growing like a wall or like a tower from the depths, and filled with the most confusing and most colourful verieties of life. The colours are beautiful, especially in the shallow region down to sixty feet, where some if the red and yellow light of the sun's rays still penetrates. But most corals are greenish, brown, bluish or yellow. Coral reefs offer shelter and food to thousands of creatures. The warmer the climet, the greater the variety of species there is. In the tropics, it is easier to find, in one place, ten different species than ten specimens of the same species; and a coral reef provides ample proof of that rule. Living conditions are most favourable, so that many forms are able to develop and survive in their struggle for existance.
The main subject of the passage is__________.